Sutopu Takımı Programı

Sutopu Takımı hakkında detaylı bilgiyi Ofisimizden alabilirsiniz.

Kulüp Su Akua Spor Kulübü
Kulüp Tescil No Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne bağlı 34/02044 Tescil numaralı resmi kuruluştur.
Çalışma Yeri Galatasaray Olimpik Yüzme Havuzu
Yaş Grubu 10 – 17 Yaş
Gerekli Belgeler Sağlık Raporu
Gerekli Malzemeler Havlu, Terlik, Mayo getirmeniz gerekmektedir.
Ödeme Nakit,  Banka Havalesi veya Eft yolu ile
Eğitmenlerimiz Spor Akademisi mezunu & Su Topu Antrenörlük belgesi bulunan kişilerden oluşur.

                                      SUTOPU ANTRENMANI GALATASARAY OLİMPİK YÜZME HAVUZUNDA

Sutopu Takımı
Sutopu Takımı

SUTOPU ÜCRETİ 

ANTRENMAN GÜNLERİ SAATLER ÇALIŞMA SÜRESİ ÜCRET
CUMARTESİ – PAZAR 16:30 – 17:30 1 Ay 300 TL
CUMARTESİ – PAZAR 13:30 – 14:30 1 Ay DOLU

Aqua spor kulübü Su Topu Kursu minikler ve yıldızlar olarak iki kategori de müsabakalara girmektedir. 12 – 14 Yaş minikler ve 14 – 16 yaş arası yıldızlar olmak üzere müsabakalara katılım yapmaktadır. Çalışmalarımızı Galatasaray Olimpik yüzme havuzunda sürdürmekteyiz. Su Topu alt yapısına katılmak ve lisans işlemleri  çalışmaları için detaylı bilgiyi ofislerimizden alabilirsiniz.

SUTOPU OYUN SAHASI
SUTOPU OYUN SAHASI

          SUTOPU YAŞ KATEGORİSİ – SÜRE –HAVUZ- TOP NO

  • U19 Erkekler ; 4 x 8 dk 30 x 20 m /5 numara top/ 2000,2001,2002,2003,2004, doğumlu sporcular oynar,

  • U17 Erkekler ; 4 x 8 dk 30 x 20 m /5 numara top / 2002,2003,2004,2005,2006 doğumlu sporcular oynar,

  • U15 Erkekler ; 4 x 8 dk 30 x 20 m /5 numara top/ 2004,2005,2006,2007,2008 doğumlu sporcular oynar,

  • U13 Erkekler ; 4 x 6 dk 25 x 20 m /4 numara top/ 13 yaş ve daha küçük yaştaki sporcular oynar. (2006 ve daha küçük doğumlular)

SU TOPU OYUN KURALLARI 

1 – Su topu Kursu temelde, 7’şer kişiden oluşan 2 takımla 2 yarı – 4 periyot süresince suda yüzerek ve topu kaleye gol yapmak için oynanan bir oyundur (6 oyuncu, 1 kaleci, 7 de yedek oyuncu vardır).

2 – Bir takımda toplam olarak 13 oyuncu bulunur. Bunların 7’si (1 kaleci ve 6 oyuncu) oyuna başlar.

3 – Takımın Her biri mavi ve diğeri de beyaz bone takmak zorundadırlar. Hakemlerin daha rahat iletişim kurmaları için bu bonelerin üzerinde 1 ile 13 arasında numara ve logolar bulunur.

4 – Oyuncu değiştirmede sınır yoktur. Oyun 7’şer dakikalık 4 devreden oluşur. Oyuncular sadece oyun durduğunda, yani periyot aralarında ya da gollerde değiştirilebilir.

5 – Maç esnasında 2 mola hakkı vardır. Periyot araları 2 dakika, molalar da 1 dakikadır. Molalarda havuzdan hiç çıkılmaz, oyuncular kendi yarı sahalarına çekilip taktiklerini alırlar.

Sutopu Kursu

6 – Oyuncu 3 şekilde oyundan atılabilir. 20 saniye kuralı: 20 saniye ya da bir atak boyunca oyuncu dışarıda kalır. Bir oyuncu en fazla üç kez bu cezayı alabilir. Üçüncü kez aldığında bir daha oyuna dönemez ve yerine yedek oyunculardan biri girer.

7 – Değişmeli atılma : Atılan oyuncunun yerine yedek oyuncu girer.

8 – Değişmesiz atılma: Direkt olarak rakibi sakatlamaya yönelik yumruk ve kafa darbeleri gibi hareketler oyundan ihraç ettirir ve yerine oyuncu giremez.

9 – Su topu, suratli bir takım oyunudur ve oyuncuların iyi yüzücüler olmalarının yanı sıra, ciğer kapasitelerinin de çok yüksek olması gerekir.

10 – Bir atağın gol sayılabilmesi için topun hepsinin kale çizgisini geçmesi gerekir.

11 – Her devre oyuncuların kaleyi yan kulvarlara bağlayan kulvarlara dizilmesiyle baslar. Hakem düdük calip topu tam ortaya bırakır. Hakemin düdüğü ile yüzmeye başlayan en hızlı oyunculardan hangisi topu ilk olarak alırsa o oyuncunun takımı devreye baslar.

Sutopu Oyunu

12 – Her takımın atak yapabilmeleri için 35 saniye vardır. Bu zaman havuzun kenarlarındaki oyuncular, antrenörler, hakemler ve seyirciler tarafından rahatça görüntülenen kronometrelerle belirtilir. Bu süre bittiği zaman kronometreden “gonk”
sesi gelir ve hakem topu diğer takıma verir.

13- Oyuncu değişikliği sadece molalarda, gollerde ve devre aralarında yapılabilir. Eğer bir oyuncu çok kötü durumda ise hakeme belirterek kalenin arkasına geçer ve onun yerine biri girer. Bir takımın sinirsiz oyuncu değiştirme hakki vardır.

14 – Her takım mola alma hakkına sahiptir.. Molalar ancak antrenörler tarafından istenir. Oyuncular istedikleri biçimde dizildikten sonra havuzun ortasındaki kalecinin pası atmasıyla oyun tekrar baslar.

 

FAULLERDEKİ GENEL KURALLAR 

SUTOPU OYUN KURALLARI

Su topundaki faul çeşitlerinden biri de normal fauldür. Normal fauller bir çok kez yapılabilmektedir.  Hakemler normal faulü aşağıda belirtilen nedenlerden ötürü verirler:

MADDELER

1) Topu iki elle tutmak (oyuncular için),
2) Topu sürerken topun suyun altına girmesi,
3) Elinde top olmayan karşı takım oyuncusuna müdahalede bulunmak,
4) Karşı takım oyuncusunu itmek, ve
5) 35 saniye içinde topu kullanmamak.

Hakem bir takıma normal faul verdiği zaman o takım serbest atış ile ödüllendirilir.  Bu serbest atış 3 saniye içinde kullanılmalıdır.  Bunu kullanmak için topun elden çıkması yeterlidir.  Atışı kullanacak olan oyuncu 7 metre dışında olmadığı sürece sut çekemez.

– Sutopundaki atılma nedenleri, Yani oyun dışı kalma;

1) Tekme atmak veya vurmak,

2) Suratına kasti olarak su atmak,

3) Serbest atış kullanılmadan topa müdahale etmek,

4) Hakemle konuşmak,

5) Topu tutmayan bir oyuncuya vurmak, tutmak, vb.

 

HAKKINDA

MADDE 1

– Eğer bir oyuncuya atılma cezası verilmişse o oyuncu kalenin yanındaki kulvarların arasına girer ve 20 saniye boyunca oyun dışında kalır.  Hakem tarafından verilen işaretle oyuncu bir daha oyuna girer.  Eğer ayni oyuncu 3 kere atılma cezası alırsa oyundan tamamen çıkar ve onun yerine biri girer.  Buna “değişmeli atılma” denir.

MADDE 2

– Eğer bir oyuncuya kasti olarak ve sakatlayıcı bir biçimde müdahale olursa, hakem o oyuncuyu oyundan atar.  Böylece oyuncu bir daha oyuna giremez, fakat yerine biri de giremez. Buna da “değişmesiz atılma” denir.

MADDE 3

– Eğer gol atma şansı fazla olan bir oyuncuya 4 metre çizgisi içinde sert bir faulde bulunulursa hakem tarafından penaltı ile ödüllendirilir.  Penaltı 4 metre çizgisinden kullanılır.  Su Topu Takımı. Penaltıya bunlar sebep olur:

PENALTIYA SEBEPLER:

1) Gol atma şansı olan oyuncuyu tutmak onu engellemek,

2) Kaleci ya da oyuncu tarafından kale ile oynanması,

3) Kalecinin topu suya batırması.

 

SUTOPU HAVUZ ÖLÇÜLERİ 

Su Topu Takımı  ÖLÇÜLER

1 – Sutopu Takımı Sutopunda havuz boyu 33 metre (minik takımlar ve kadınlar için 25 metre) ve eni 20 metre olmalıdır.  Sutopu derinliği en az 1.90 ile 2.00 metre arasındaki havuzlarda oynanır.
– Sutopunda, Kale yüksekliği olarak 90 santimetre ve iki yan direğin arası 3 metre olarak yapılmıştır. Sutopu Takımı.

2 – Sutopunda, Sutopu Takımı Havuzun kenarında 2 metre, 4 metre ve 7 metreyi belirten koniler bulunur. Sutopu maçları Sutopu Federasyonu  dört tane 7 dakikalık devre olmak üzere Sutopu Federasyonu  toplam 28 Sutopu Takımı dakikadan Sutopu Federasyonu  oynanır.

Sutopu Takımı Bu devreler Su Topu Takımı arasında 2 dakikalık molalar vardır. Eğer bir oyunun Sutopu Takımı mutlaka bir Sutopu Federasyonu  kazananı olması gerek ise ve durum beraber ise iki tane 3’er dakikalık devre oynanır. Eğer beraberlik hala bozulmamışsa altın gol Su Topu Federasyonu  devreleri oynanır ve Su Topu Takımı maç bir takım gol atana kadar uzar. İşte    konuları araştırmadan   başlamayın. Bu konuları  anlatmamın    nedeni bir çok yer   müşteri kazanmak için garanti veriyoruz yada  garantili adı altında bu işi yapıyor olmasıdır.   Su Topu Kursu  yerine bence tecrübeli  olmaları gerekmektedir. Yüzme kursu yada  alırken   öğrenme  olasılığını etkileyen faktörlerin başında bu konular   gelmektedir.