Üsküdar Jimnastik Kursu
Üsküdar jimnastik kursu, jimnastik kursu görüntülere aşağıdaki bilgiler bölümünden ulaşabilirsiniz.
Üsküdar jimnastik kursu ; 1994 Yılında kurulduğu günden günümüze kadar Jimnastik sporuna birçok Milli sporcular yetiştirmiştir. Türkiye de yapılan Ritmik Jimnastik, Temel Jimnastik, Artistik Jimnastik, Trambolin Jimnastik , Sportif Aerobik branşlarında faaliyet gösterip yarışmalara katılıyor.
KULÜP: AQUA SPOR KULÜBÜ
Kulüp Tescil No: Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne bağlı 34/02044 Tescil numaralı Resmi kuruluştur.
Çalışma Yeri | Burhan Felek Ritmik Jimnastik Antrenman Salonunda Yapılmaktadır. ZEYNEP KAMİL – ÜSKÜDAR / İSTANBUL |
Çalışma Günleri | Cumartesi – Pazar (Hafta sonu)
Salı – Perşembe (Hafta İçi) |
Hafta Sonu Çalışma Saatleri |
10:00 – 11:00 KAYITLAR DEVAM EDİYOR
11:00 – 12:00 KAYITLAR DEVAM EDİYOR 12:00 – 13:00 KONTENJAN YOK !!! 13:00 – 14:00 KONTENJAN YOK !!! |
Hafta İçi Çalışma Saatleri |
17:00 – 18:00 KONTENJAN YOK !!! 18:00 – 19:00 KONTENJAN YOK !!! |
Yaş grubu | 04 – 12 Yaş |
Ücret | 8 Ders : 2000 TL’ DEN BAŞLAYAN FİYATLARLA (4 Hafta haftada iki günden 8 Ders katılımı) |
Aqua – Jimnastik Tanıtım Videosu
Eğitmenler
Üsküdar Jimnastik Kursu, Eğitmenlerimiz spor akademisi mevzunu yada kendi konusunda ihtisas yapmış jimnastik milli takımında bizleri uzun yıllar temsil etmiş ve milli takım hocalarından oluşmaktadır.Antrenörlerimiz Pedagojik Formasyon konusunda (çocuk Psikolojisi ) Eğitim almışlardır.
Cimnastik Grupları
Üsküdar Jimnastik Kursu , Çocuklarımız yaş gurubu ve seviyelerine göre maksimum 8 – 10 kişilik gruplara ayrılarak, antrenörler eşliğinde çalışmalarını yaparlar. Cimnastik kursu çalışmaları her ders 1 saat olarak düzenlenir. Çalışmalarımız aylık katılım şeklindedir. Eğitim sonunda sporcular temel hareketler olan ; Öne Taklalar, Geriye Taklalar, Amutlar, Çember, Kipeler gibi temel hareketleri öğrenmiş Üsküdar Jimnastik Kursu, önce temel hareketler öğretilir.ileri seviye jimnastik için branşlaşma eğitimi alan sporcular, yarışmalara Aqua spor kulübü adına lisans alarak katılabilir.
Temel Cimnastik Hareketleri Nasıl Yapılır?
Öne Takla:
Üsküdar Jimnastik Kursu, Başlangıç pozisyonu için ayaklar birbirine bitişik hal alınarak minderin önünde durulur.Avuç içleri mindere temas edecek şekilde dizler bükülerek eğilinir.
Burada önemli olan nokta; çenemizi göğsümüze doğru yavaşça getirmek ve daha sonra başımız yerine ensemizi mindere koymak gerekir.
Bu şekilde taklamızı tamamlayarak yine ayaklarımız bitişik şekilde ayağa kalkmalıyız.
Ters Takla:
Üsküdar Jimnastik Kursu,Ters taklada önemli olan nokta; hareketin ivme kazanarak yapılmasıdır.
Minderin ucuna sırtımızı dönerek oturup, ayaklarımızı uzatmamız gerekir.
Sonrasında üst vücudumuzu ayaklarımıza doğru çekip, geriye doğru kendimizi bırakmalıyız.Kol kaslarımızın da güçlü olması önemlidir.
Amuda Kalkma:
Üsküdar Jimnastik Kursu, Amuda başlarken minder başında önce ayaklarımızı birleştirip, sonra bir bacağımızı öne doğru uzatıyoruz ve kollarımızı yukarıya kaldırıyoruz.
Dikkat edilmesi gereken nokta; amuda giderken vücudu kollarla ileriye taşımak gerekir.Hiçbir zaman kollar ayakların yakınına gelmemelidir.
Çember ( parende ):
Hareket,Çember ( parende ) hareketi için başlangıç pozisyonu amuda kalkma pozisyonu ile aynıdır.
Burada yapmanız gereken kolları ileriye doğru iterek, esnek bir şekilde kendinizi çevirmek olmalıdır.
Omuzlarımıza da iş düşüyor; omuzları olabildiğince dik tutmamız gerekiyor.
Köprü hareketi:
Üsküdar Jimnastik Kursu, iyi ısınma yapılır, Vücudumuz epey esnek ise bu hareketi çok rahat yapabilirsiniz.
Kol kaslarımıza bu harekette ihtiyacımız var.
Dirsekleri büker kafamız yere yakın olur; boynumuzu kırabiliriz.
Tüm bu hareketleri yapmadan önce ufak ısınma hareketleri yaparsanız sizin faydanıza olur arkadaşlar.
Jimnastik Sporunun Faydaları
Üsküdar Jimnastik Kursu, minimum 4 yaşında (Jimnastik sporu için) başlayabilir. Yalnız bu başlangıç yaşı, çocuğun komut almasına, ailenin yetiştirme tarzına, karakter özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Üsküdar Jimnastik Kursu, hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 4 yaş olduğu için tüm sporların öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Jimnastik kursu çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Jimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur.Üsküdar Jimnastik Kursu, bu temel eğitimi almış olan çocuklar ileride branş değişikliği yaptıklarında dahi, herhangi bir bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlayacaklardır.
Kısacası Üsküdar Jimnastik Kursu, denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz / sinir-kas koordinasyonu ile birlikte çocuğa, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteneği kazandırmaktadır.
Artistik Jimnastik
Üsküdar Jimnastik Kursu, Bu branşta her ülke kendi yarışma kurallarını belirlemektedir. Genel jimnastik, müzik eşliğinde serbest spor giysileri ve taşınabilir her türlü aracın kullanılabileceği, içerisinde dans, çeşitli jimnastik hareketleri olan, hatta belli bir temayı işleyen ve estetik görünümü ağır basan bir grup jimnastiğidir. Gruplar yalnız bay, yalnız bayan olabileceği gibi, karma da olabilir. Her alette serbest ve zorunlu hareketler vardır. Zorunlu hareketler önceden belirlenmiş hareketlerdir. Serbest hareketler, jimnastikçilerin kendilerinin düzenledikleri hareketlerdir ve yarışmacıların en başarılı yönlerini gösterebilmek amacını taşırlar.Sanatsal ya da sanat cimnastiği anlamına gelir.Erkekler 6 alette yarışır. Üsküdar Jimnastik Kursu, temel jimnastik yaptırarak çocukları ileri seviyeye hazırlar.
ERKEKLER : Erkekler 6 alette yarışırlar.
Yer hareketleri
Üsküdar Jimnastik Kursu, Halı ya da özel plastik bir madde ile kaplanmış 12 x12 m’lik bir alanda yapılır. Hareket serisi en az 50, enç çok 70 sn’dir. Hareketler bütün zemine yayılmak zorundadır ve uyum içinde olmalıdır.
Atlama Beygiri
1,36 m yükseklikte, 1,60 m uzunlukta bir alettir. Atlayışta yükseliş sağlamak amacıyla sıçrama tahtası kullanılır.Koşu pistinin boyu 20 m’yi geçmez.Erkekler Uzun beygirden, Bayanlar Yan beygirden atlar.
Kulplu Beygir
Üsküdar Jimnastik Kursu, Atlama beygirine benzer. Ancak bunun üzerinde iki kulp vardır. Kulplar 41-44 cm mesafededir. Kulpların üstünün yerden yüksekliği 1.22 m’dir.
Halka
Üsküdar Jimnastik Kursu, Yukarıdan sarkan tellere asılı yerden 2.55 m yükseklikte ve 13 cm çapında serbestçe sallanan iki halkadan oluşur. Jimnastikte en fazla kuvvet gerektiren branştır.
Barfiks
Üsküdar Jimnastik Kursu, Çelikten yapılmış, yerden 2.55 m yükseklikte direkler üzerinde yerleştirilmiş, 2.40 m uzunluğunda bir bardan oluşur.ama zor bir oyundur.
KADINLAR: Bayanlar 4 alette yarışırlar.
Atlama beygiri
Üsküdar Jimnastik Kursu, Yerden yüksekliği 1.10 m’dir. Erkeklerin aksine yan olarak kullanılır. Yarışma 1 A Zorunlu Seridir ve bir atlayış yapılır. Yarışma 1 B Serbest seridir ve iki atlayış yapılır.
Asimetrik Paralel
Üsküdar Jimnastik Kursu, 2.40 m uzunlukta birbirine paralel barlardan oluşur.Bunlardan alt bar 155-160 cm,üst bar 225-235 cm,bar açıklıgı ise 90-140cm arasındadır.Paralel serisi,en az 10 değer bölümü,en az üç bar değişikliği,en az bir yön değişikliği içerir.
Denge
Üsküdar Jimnastik Kursu,Yerden yüksekliği 1.10 m, uzunluğu 5 m genişliği 10 cm’dir. Seri süresi 1.10’dan az, 1.30 sn’den fazla olamaz.
Yer Hareketleri
12 x12 m’lik yer minderinde yapılır. Seri süresi 1.10’dan az 1.25 den fazla olamaz.
Ritmik Cimnastik
Üsküdar Jimnastik Kursu, Ritmik cimnastik sanatın çeşitli tekniklerle buluştuğu estetik ve zerafetin ön planda olduğu bir spor dalıdır. Görsel beğeniye hitap eden ritmik cimnastiğin tarihsel gelişim sürecine baktığımızda,sanatın birçok dalının etkisi altında kaldığı görülmektedir. Başlıca yararlandığı alan dans sanatı olmuştur. Özellikle klasik ve modern bale, milli danslar, folklor, ritmik cimnastiğin etkisi altında kaldığı başlıca branşlardır.
Ritmik cimnastikde kullanılan aletler olimpik sıraya uygun olarak: ip, çember, top, labut,kurdeledir. Ritmik cimnastikte yarışmalar, dünya genelinde ferdi ve grup şampiyonları olmak üzere iki şekilde düzenlenmektedir. Ritmik cimnastikte en önemli kısım vücut hareketleri ve alet kullanımıdır.
ip
Üsküdar Jimnastik Kursu, Dinamiklik isteyen bir alet olup;atlamalar, sekizler, çevirmeler, rotasyon hareketleri, küçük ve büyük atış çeşitleri yapılır.
ÇEMBER
Üsküdar Jimnastik Kursu, daha fazla esneklik ve teknik beceri gerektiren bir jimnastik aleti olup çevirmeler, vücutta ve yerde çeşit yuvarlamalar, rotasyonlu hareketler ve atışlar yapılır.
TOP
Üsküdar Jimnastik Kursu, Vücudun üzerinde yuvarlanması, sektirmesi, yumuşak ve dişiliği ön plana çıkaran hareketlerin birleşmesi ile zerafet ortaya çıkar.
LABUT
Üsküdar Jimnastik Kursu, iki parça halinde bir jimnastik aleti olup devamlı hareket halindedirler. Küçük, orta, büyük daireler, değirmenler, vuruşlar, çeşitli asimetrik hareketler, tek ve çift labut atış teknikleri vardır.
KURDELE
Akıcı teknik hareketler ve vücut elementleri birbiriyle mükemmel bir uyum içinde olup kullanımı için daha fazla güç ve koordinasyon gerekir. Üsküdar Jimnastik Kursu, Bu alete ait teknikler arasında: spiraller, zikzaklar, daireler, yüksek atışlar, bumeranglar sayılabilir.
AQUA KAMP Jimnastik Okulu Adres Bilgileri:
Burhan Felek Ritmik Jimnastik Antrenman Salonu:
Alaattin Yavaşça Sokak No:10 D:1 P.k:34662 Üsküdar – Altunizade / İSTANBUL