AQUAKAMP 23. yılında ingilizce Eğitimli Yaz Gençlik Kampları Antalya – Kemer’de kapılarını birkez daha gençler için açıyor.Eğlence, Doğa, Spor, Eğitim, Tatil ve sizleri şaşırtacak sürprizlerle dolu unutulmaz bir Yaz Kampı için 09 – 17 yaş arası Gençlerimizi Aqua Gençlik Kamplarına

Bursa Yaz Kampı ve Gençlik Kampları

Bursa Yaz Kampı, Tüm illerde’ki yaz kampı bilgilerine bu sayfa içinden  ulaşabilirsiniz.

Bursa Yaz kampı çocuklar ve gençler için Türkiye kamplar birliğinin desteği ile uluslararası düzey de yurt içi – yurt dışından öğrenciler katılmaktadır. Kampa katılım 09 – 17 yaş gurubu olan tüm öğrenciler katılabilmektedir.

BURSA Kamp Yeri :

Antalya – Kemer / Çamyuva

Bursa yaz kampı Türkiyenin en güzel sahil şeridinde, Toros dağlarının eteklerinde tarih, doğa ve denizin iç içe geçtiği Antalya – Kemer Çamyuva da bulunmaktadır. Kampçılarımız AQUA KAMP alanında konaklayacaklardır. 10 dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan kendimize ait Bungalovlardan oluşan konaklama alanı çocuklarımızın severek zaman geçireceği özel hazırlanmış bir alandır. Ayrıca tesis içerisinde Binicilik Maneji , Eğitimli  Arap ve ingiliz Atı, Yüzme Havuzu, Okçuluk alanı bulunmaktadır.

Gençlik Kampları merkezi Antalyaya 35 km. Hava alanına 50 Km. mesafededir. Tüm odalarda 24 saat sıcak su, Klima ve Tv mevcuttur. Kampçılarımız Bungalovlarda her odada yaş gurubuna göre üç , dört veya beş kişi olarak konaklayacaklar.

Gençlik Kampı olarak Kampçılarımızın her türlü istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hazırladığımız tesisimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Bursa Gençlik Kampları Yaş Grubu :

YAŞ GRUBU: 
09 – 17 yaş aralığında tüm öğrencilere yöneliktir.

Her Dönem Kontenjanı : 50 kampçı

ULUSLARARASI YAZ  KAMPI PROGRAMI

KAMP DÖNEMİ 

1.Dönem                     :  04 Temmuz 2023 – 14 Temmuz 2023 

2.Dönem                     :  17 Temmuz 2023 – 27 Temmuz 2023 

Dönem Fiyatımız    :  21.500 TL + KDV (1720 TL)

Ödeme Planı: Nakit , Banka Havalesi, EFT, FAST veya Taksitli olarak yapabilirsiniz.

Bursa yaz kampı ücretine Dahil Olanlar

Tam pansiyon konaklama (kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri), beş çayı ve kurabiyesi, çamaşırhane hizmetleri, ingilizce pratik dersleri, aktiviteler, sosyal ve sportif faaliyetlerin araç ve gereçleri, geziler, sağlık hizmetleri (gençlik kampı reviri imkanıyla), güvenlik ve denetim, AQUA Tişörtü, Gençlik kampları ücretine dahil olan hizmetlerdir.

Bursa yaz kampı ücretine Dahil Olmayanlar

Gidiş – dönüş yol ücreti, uçak bileti, otobüs bileti, kampın revir imkanlarını aşan ilaçlar ve sağlık hizmetleri, su sporlarında;jet ski ve paraşüt gençlik kampları ücretine dahil olmayan hizmetlerdir.

 

BURSA YAZ KAMPI AKTİVİTELERİ


SU SPORLARI

Kampçılarımız Antalya -Kemer sahil şeridinde bulunan, kamp merkezine 300 mt uzaklıktaki fantasia Tatil Köyü su sporlarında Banana – Sörf – Ringo – süper mabel -Jet ski -Paraşüt- Kano gibi Aktiviteleri

Yapma imkanı bulacaklardır.Kampçılarımıza profesyonel su sporları ekibi ve hocalarımız eşlik edecektir.


DALIŞ EĞİTİMİ

Kampçılarımız ilk kez su altının büyülü dünyasıyla tanışacaklar. Eğitim sırasında alacağınız teorik bilgiler sizi dalışta uygulanan bazı kuralların niçin o şekilde uygulandığı konusunda aydınlatacak, kullanacağınız dalış ekipmanını  yani (A,B, C,ekipmanı)yani PALET,MASKE,ŞNORKEL i yakından tanıyacaksınız ve dalışla ilgili tüm temel prosedürleri öğreneceksiniz.Kampçılarımız önce Teorik ,sonra havuzda Tüplerle,dalış eğitimi ve sonra deniz dalışıyla programını tamamlar.


BİNİCİLİK EĞİTİMİ

En çok sevilen sporların başında gelen binicilik stresten uzaklaşma ve ruhsal dinginlik için tercih ediliyor. At binme binicinin postürüyle ilgili tüm kaslarını eşsiz bir şekilde çalıştıran, vücut için etkili bir spor olarak kabul ediliyor. Ayrıca Dünya da hayvan ile birlikte yapılan tek spor dalı.

Kampçılarımız ahırlarda atları havuç ve elma ile besledikten sonra, eğitmenler eşliğinde manej alanında ata binmeyi Öğreniyorlar.Binicilik Eğitiminden sonra Harika bir orman turuyla sporlarını tamamlıyorlar.


PAINTBALL

Paintball boya topu ve straji ile oynanan bir oyundur,Kampçılarımız; Gençlik ve Spor Bakanlığından onaylı, Sahalarımızda Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından yetki verilmiş personel istihdam eder.Kemer lokasyonuna yakın Göynük beldesinde yer alan Kemer Paintball sahamız 10.000 m2 lik alana sahptir.Kampçılarımız bu alanda paintball oynayarak Eğlencelerini  tamamlar.


YüKSEK İP PARKUR

Kampçılarımız ;Ağaç tepelerinde veya direkler üzerinde halat köprüleri, tüp tünelleri, titrek köprüler, denge kirişleri, dev salıncaklar, tırmanma panoları, tırmanma ağları gibi onlarca birbirinden farklı ve eğlenceli adrenalin dolu turları Kampçılarımıza yaşatır.

Yüksek ip parkurları çeşitli yüksekliklerde bulunabilir. Burada kullanıcılar, sürekli ileri bir emniyet sistemi ve dağ sporları için geliştirilen donanımla emniyete alınmıştır.


ALTERNATİF AKTİVİTELER

izcilik – Çadır Kurma & Çadırda Konaklama – Okçuluk ve Plaj Voleybolu
Gece Aktiviteleri: Kamp Ateşi – Kovboy Gecesi – Animasyon & Yarışmalar – Açık Hava Sineması – Disco – Karaoke – Playback


TARİHİ TURİSTİK GEZİLER

Gençlik kampları gezileri yat gezisi ile başlayıp Türkiyenin en güzel sahil şeridine sahip, doğal güzelliklerin ve tarihin iç içe geçtiği Antalya ilimizde devam eder. Düden şelalesi, Olimpos,  Fasalis, Perge, Antalya Kale içi, Antalya müzesi başta olmak üzere Antalyada bulunan tarihi ve turistik yerler kampçılarımızla ziyaret edilir. Çevre gezimiz Türkiyenin en büyük su kaydırakları merkezi olan AQUA parkta eğlenceli ve hiç unutamayacakları bir gün ile devam eder.


İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Kampımızda, gün içinde uygulamalı ingilizce Eğitimi ve aktif öğrenme pratiği gerçekleşmektedir.
Kampçılarımızın kimi zaman gruplar halinde, kimi zaman yaş gruplarıyla, bazen de kendi başlarına yapacağı çalışmalarla; aktif ve keyifli bir ingilizce eğitimi almaları sağlanır. Yaz Kampları boyunca yaklaşık “15” saatlik ingilizce dersleri verilir. Bu teorik derslerle birlikte eğitmenler dil eğitimini aktivitelerle birleştirerek gün boyu sportif ve sosyal etkinliklerle Kampçılarımızın uygulamalı olarak ingilizce eğitimi almalarını sağlayıp, onları pratiğe yöneltirler.


KONAKLAMA

Gençlik kampı Türkiyenin en güzel sahil şeridinde, Toros dağlarının eteklerinde tarih, doğa ve denizin iç içe geçtiği Antalya – Kemer Çamyuva da bulunmaktadır. Kampçılarımız On dönümlük arazi üzerine kurulmuş olan kendimize ait Ahşap Bungalovlardan oluşmaktadır.  Ayrıca tesis içerisinde Binicilik Maneji , Eğitimli  Arap ve ingiliz Atı, Yüzme Havuzu, bulunmaktadır. Kamp merkezi Antalyaya 20 km. Havaalanına 30 km mesafededir. Tüm odalarda yirmi dört saat sıcak su, klima ve tv mevcuttur. Kampçılarımız Bungalovlarda her odada yaş gurubuna göre üç , dört veya beş kişi olarak konaklayacaklardır.


EĞİTMENLER

Eğitmenlerimizin hepsi kendi konusunda ihtisas yapmış, uzun yıllardır birlikte çalıştığımız, deneyimli, Pedagojik Formasyon ve Okul öncesi eğitim almış, iletişimi kuvvetli, Spor Akademisi mezunu kişilerden oluşmaktadır. Kampçılarımızın atacakları her adım eğitmenlerimizin gözetimi altında olacaktır.


GÜVENLİK

Kampçılarımızın emniyeti otel güvenliği tarafından sağlanacak, gençlik kampı yetkilileri tarafından da desteklenecektir. Ayrıca geceleri nöbetçi eğitmenlerimiz görev yaparak güvenliğin devamlılığını sağlayacaklardır.


SAĞLIK

Gençlik Kampları olarak en hassasiyet gösterdiğimiz konu sağlık konusudur. Kamp süresi boyunca tesisimizde 24 saat boyunca sağlık personeli bulunmaktadır. Daha acil ve komplike sağlık sorunlarıyla karşılaştığımızda ise Kemerde bulunan ÖZEL YAŞAM HASTANESinin bizlere sağladığı yirmi dört saat doktor ve ambulans hizmeti devreye girer. Kampçılarımız gençlik kampı boyunca Koç Alliance sigorta tarafından güvence altında bulunmaktadır.


ULAŞIM

Yaz kampları söz konusu olduğunda kampçıların güvenli ve rahat yolculuk yapabilmeleri için şoför seçiminde ekstra hassasiyet gösterilir. Otobüslerde her türlü sağlık ve güvenlik önlemi alınır. Ulaşım esnasında ve sonrasında aileler, mesaj ve telefon aracılığı ile bilgilendirilir. isteyen aileler çocuklarının ulaşımında uçağı tercih edebilir ya da kamp alanına kendileri teslim edip bitiminde ise kendileri teslim alabilirler. Kampa Uçakla katılan çocuklarımızı hava alanında gurup liderleri karşılar ve servisle gençlik kampları merkezine getirir.


YEMEK

Gençlik kampları denilince akla ilk gelen şeylerden biri aktivitelerle birlikte harcanan enerjilerdir. Haliyle kampçılarımızın kaybettikleri enerjiyi sağlıklı şekilde yeniden almaları için yemek listelerimiz uzman diyetisyenler tarafından hazırlanmaktadır. Yemeklerde kalite standartlarına sahip Türkiyenin köklü markalarının ürünleri tercih edilmektedir. Beslenme programımız günde üç öğün hazırlanan ana yemeklerimizin yanı sıra aperatif öğünlerle de desteklenmektedir.


GENÇLİK KAMPI HATIRASI

AQUA Kamp a katılan tüm kampçılarımıza AQUA Tişörtü ve katılım sertifikaları verilmektedir. Aynı zamanda kamp süresince yapılan eğitimler ve aktiviteler, fotoğrafçılar tarafından kaydedilir. Çekilen fotoğraflar Sosyal Medyada Aqua Kamp Facebook sayfasından velilerimiz için günlük aktiviteleri fotoğraf olarak aktarılır ve gençlik kampları hatırası olarak kampçılarımıza hediye edilir.


KAMPTAKİ ÖRNEK BiR GÜNÜMÜZ

08:00-08:30 Kalkma ve kişisel temizlik
08:30-08:45 Sabah sporu
08:45-09:30 Kahvaltı
09:45-11:30 Su sporları (Sörf,Banana, Ringo, Dalış Eğitimi vb.)
11:45-12:30 Otele dönüş ve dinlenme
13:00-13:30 Öğle yemeği
13:30-15:00 Dinlenme
15:00-16:15 Spor aktiviteleri (Yüzme, Basketbol, vb.)
16:30-17:30 ingilizce Eğitimi
17:30-19:30 Binicilik eğitimi
19:30-20:00 Akşam yemeği
20:30-22:30 Gece animasyon eğlenceleri ve disko
23:00-00:00 Odalara çıkma ve yatma için hazırlık

Not: Örnek programda bulunan aktiviteler hava durumu, çevre faktörleri vb durumlarda kamp yönetimi değişiklik yapılabilir.

Gençlik kampları için programladığımız kamp günü bu şekilde olup her anında çocuklarımızın her türlü gelişimini destekler niteliktedir.

Adres: Bursa Zeki Müren güzel sanatlar lisesi, 16152 Nilüfer/Bursa/TÜRKİYE



BURSA YAZ KAMPI NEREDE?

Bursa’nın İlçeleri: Nilüfer, Yıldırım, Osman Gazi, Büyük Orhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Kales, Kestel, Mudanya, Mustafa Kemal Paşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir’dir.

Bursa yaz kampı Tarihçesi: Eski adı, Yunanca; Prussa veya Brusa’dır. Yapılan araştırmalar Bursa yöresinin M.Ö. 4000’lerden beri çeşitli yerleşimlere sahne olduğunu göstermektedir. Bu topraklara M.Ö. 13. yüzyıldan sonra Bitinler ve Misler yerleşti. İlk çağda Bitinya ve Misya’nın komşu olduğu bir alanda yer alan yöre M.Ö. 7. yüzyılda Lidya’nın, M.Ö. 546’da da Perslerin egemenliğine girdi. M.Ö. 334’e kadar süren Pers egemenliği boyunca Bitinyalılar kendi yöneticilerini seçme hakkına sahipti. M.Ö. 328’de Bitinya Krallığı kuruldu. Kral Zipoetes döneminde gelişen krallık, oğlu I. Nikomedes zamanında en güçlü haline ulaştı. M.Ö. 230-182 arasında Bitinya kralı olan I. Prusias Bursa kentinin kurucusu olarak kabul edilir.

Bursa adının da kentin o zamanki adı Prusa’dan kaynaklandığı sanılmaktadır. M.Ö. 74’te Roma’ya bağlanan Bitinya’nın başkenti Prusa’dan Nikomedeia’ya (İzmit) taşındı. M.S. 395 yılında Roma İmparatorluğu’nun ikiye bölünmesinden sonra Bizans yönetiminde kalan Bursa, imparatorluğun Doğu Eyaleti’ne bağlı beş diyosezden Asya Diyosezi sınırları içindeydi. Kent özellikle 11. yüzyılda Selçukluların saldırısına uğradıysa da 14. yüzyıla değin Bizans yönetimi altında kaldı. Uzun çatışmalardan sonra 1326’da Orhan Bey Bursa’yı alarak Osmanlıların başkenti yaptı.

Bursa’nın fethi (1326 yılında) ile kurulan Bursa Mehterhanesi 1826 yılında Yeniçeriliğin kaldırılışıyla beraber kapatılmıştır. Bursa 1365’te Edirne’nin başkent yapılmasına kadar bu durumunu korudu. Bursa, İstanbul’un Fethi’ne kadar Osmanlıların en önemli merkeziydi.

Bursa yöresi 1900’lerin başında Hüdavendigar Vilayeti’nin sınırları içindeydi. Kentin belediyesi 1877’de kuruldu. Kurtuluş Savaşı yıllarında çeşitli yörelerinde ayaklanmalar çıkan Bursa 8 Temmuz 1920’de Yunanlılarca işgal edildi; 11 Eylül 1922’de işgalden kurtuldu.

29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile birlikte Bursa şehri kültür, sanayi ve ziraat merkezi olarak gelişmesini sürdüren bir il olmuştur.

Ne Yenir: Bursa’ya gelindiği zaman mutlaka İskender Kebabı, İnegöl Köftesi ve Kemalpaşa Tatlısı yenmeli. Bunlar dışında Bursa’yla özdeşleşmiş olan Kestane Şekeri unutulmamalıdır.

Ne Alınır: Tüm dünyaya ün salmış olan Bursa İpekli dokumalarından ve Bursa’nın meşhur havlusu alınmalıdır.